Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

Σχετικά με τα γεγονότα στο Τοπικό Συμβούλιο Πεντέλης της 15/1/2020


Σχετικά με τα γεγονότα στο Τοπικό Συμβούλιο Πεντέλης της 15/1/2020 και τη διαστρέβλωσή τους από τον τύπο.
Καθώς η φημολογούμενη μέχρι τώρα μετεγκατάσταση προσφύγων στην περιοχή μας είναι πια γεγονός, αφού ήδη ένας μικρός αριθμός εφήβων ασυνόδευτων προσφύγων μεταφέρθηκε σε κτίριο στην Παλιά Πεντέλη, νέο επεισόδιο προστέθηκε στην αλυσίδα δράσεων και αντιδράσεων σε μια επεισοδιακή συνεδρίαση του Τοπικού συμβουλίου την Τετάρτη 15/1.
Οργανωμένος ακροδεξιός θύλακας που πρωταγωνίστησε τους τελευταίους μήνες σε καλέσματα ρατσιστικών συγκεντρώσεων που συνδέεται με δημοτικούς συμβούλους, θορυβημένος από τη μαζική προσέλευση στο συμβούλιο κατοίκων και συλλογικοτήτων που πλαισιώνουν και στηρίζουν τη δράση της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Πεντέλης-Μελισσίων, προχώρησε σε ανοιχτή προβοκάτσια εναντίον μας.
Άτομο, που φέρεται μάλιστα ως στενός συγγενής της προέδρου του τοπικού συμβουλίου, αφού απέτυχε να αποτρέψει την είσοδο σε κατοίκους που προσέρχονταν στο συμβούλιο χρησιμοποιώντας φασιστικό υβρεολόγιο, έφτασε να προβεί σε απειλές κατά της ζωής. Όπως είναι φυσικό ακολούθησε μαζική προσπάθεια απομόνωσης και απομάκρυνσής του, εμπλοκή περισσοτέρων και από τις δύο πλευρές και δημοτικών συμβούλων, αφού η συνεδρίαση είχε εν τω μεταξύ διακοπεί, οι οποίοι κάλεσαν την αστυνομία.
Μια δυσανάλογα μεγάλη αστυνομική δύναμη κατέφτασε, με τη ΔΙΑΣ να κάνει βίαιη έφοδο στο κτίριο τρομοκρατώντας τους παρευρισκόμενους Με δεδομένη την έξαρση της καταστολής και τον «υπερβάλλοντα ζήλο» των αστυνομικών που παρατηρούμε το τελευταίο διάστημα, τα βέλη στράφηκαν –όπως συνήθως συμβαίνει-- στη λάθος πλευρά, επιχειρήθηκε να γίνουν συλλήψεις ανάμεσά μας, αλλά η μαζική αντίδρασή μας τις απέτρεψε. Παρά ταύτα έγιναν δύο αναίτιες προσαγωγές, ενώ φυσικά ο «πιστολέρο» είχε ήδη φυγαδευτεί από ομοϊδεάτες του. Οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από εξακρίβωση στο τοπικό ΑΤ, καθώς δεν μπορούσε να σταθεί κατηγορία πλην του ότι τραβούσαν φωτογραφίες κατά την επιχείρηση της αστυνομίας.
Προς υπεράσπισή τους μάλιστα προσέτρεξαν οι ίδιοι οι αντιδήμαρχοι, ζητώντας την απαλλαγή τους, μην αναγνωρίζοντας κάποιον ως δράστη της «έντασης».
Μετά την αποχώρηση της αστυνομίας, η συνεδρίαση συνεχίστηκε κανονικά με τοποθετήσεις τόσο από την Πρωτοβουλία, όσο και άλλων παρευρισκόμενων, στη λογική της εναντίωσης στον ακροδεξιό-φασιστικό λόγο και της αλληλεγγύης σε πρόσφυγες-μετανάστες.
Επειδή την επαύριο στον τοπικό τύπο και στο διαδίκτυο παρουσιάστηκε μια εντελώς διαστρεβλωμένη εκδοχή των γεγονότων, καθώς την «πληροφόρηση» έσπευσαν να δώσουν οι ακροδεξιοί , η Πρωτοβουλία κατοίκων έβγαλε άμεσα σχετική ανακοίνωση καταγγελίας και αποκατάστασης της πραγματικότητας (διαθέσιμη στα τοπικά σαιτ «Ενυπόγραφα» και «Αμαρυσία»), η οποία καταλήγει:
«Η Πρωτοβουλία κατοίκων Πεντέλης-Μελισσίων καταγγέλλει τους ακροδεξιούς πυρήνες που κινούνται στην περιοχή και χύνουν το δηλητήριο του μίσους, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Δυστυχώς όμως είναι η ρατσιστική και ακροδεξιά φρασεολογία από επίσημα θεσμικά χείλη-άτομα που έχουν δώσει θάρρος σε φασιστικές προβοκάτσιες όπως αυτή που εξελίχθηκε στο χτεσινό Κοινοτικό Συμβούλιο της Π. Πεντέλης.
Καλούμε τη δημοτική αρχή να σταματήσει να ανέχεται και υποδαυλίζει αυτήν την κατάσταση με αποτελέσματα σαν τα χτεσινά, με απειλές κατά της ζωής ενάντια σε πολίτες που δραστηριοποιούνται στην κατεύθυνση της υποδοχής των προσφύγων με αισθήματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.
Καλούμε επίσης το Δήμο να σταθεί όπως και μεις στο πλευρό των προσφύγων και να τους εξασφαλίσει ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και κοινωνικής ένταξης».

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ-ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ

16/1/2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συγκέντρωση – συζήτηση 25 Απριλίου στην Πεντέλη ενάντια στο ΣΜΑ

 Κοινοποιούμε την ανακοίνωση της "Πρωτοβουλίας ενάντια στην δημιουργία Σ.Μ.Α στην Πεντέλη": Ο δήμος Πεντέλης δρομολογεί την δη...