Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

40η μέρα απεργίας πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα

 

40η  μέρα απεργίας πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ–ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ  ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ

Ο αγώνας του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα μας αφορά όλους

 

Ο απεργός πείνας Δ. Κουφοντίνας διανύει τη 40η ημέρα απεργίας πείνας με αίτημα να μεταχθεί στις φυλακές Κορυδαλλού και να εφαρμοστεί ο ‘φωτογραφικός’ νόμος που ψήφησε η ΝΔ. Η κυβέρνηση παραβιάζει τον νόμο που η ίδια ψήφησε και βαστά τον Κουφοντίνα στις φυλακές Δομοκού ενώ εκδικητικά μεθοδεύει  όχι μόνο την  ηθική του εξόντωση (μέσω των χρηματοδοτούμενων ΜΜΕ)  αλλά και την φυσική του εξόντωση εξωθώντας τον σε απεργία πείνας.  

Ο συντονιστή της Επιτροπής Δικαιωμάτων της Ευρωβουλής, Μιγκέλ Ουρμπάν Κρέσπο δήλωσε: “ Ο καθένας και η καθεμιά από εμάς οφείλουμε να απαιτήσουμε να σταματήσει η εξόντωση του Δ. Κουφοντίνα. Ενώνω κι εγώ τη φωνή μου με εκείνες των πανεπιστημιακών που υπερασπίζονται το κράτος δικαίου, των γιατρών που υπερασπίζονται μια ανθρώπινη ζωή σε κίνδυνο, των πολιτών με συνείδηση που υπερασπίζονται τα δημοκρατικά δικαιώματα ενός ανθρώπου που ζητά να αντιμετωπιστεί όπως ο νόμος ορίζει για όλους. Η δικαιοσύνη οφείλει να είναι αμερόληπτη και όχι εκδικητική.” 

Δεκάδες οργανώσεις, πανεπιστημιακοί , ενεργοί πολίτες ακόμη και βουλευτές και ευρωβουλευτές έχουν ζητήσει να σταματήσει η συστηματική εξόντωση του Δ. Κουφοντίνα.

Σήμερα 16/2/2021 μεταφέρθηκε  στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Λαμίας που βρίσκετε κατόπιν της δραματικής επιδείνωσης της υγείας του . Η δικηγόρος του Δ. Κουφοντίνα ,Ιωάννα Κούρτοβικ γνωστοποίησε πως ο διευθυντής έχει δηλώσει ότι θα προχωρήσουν σε αναγκαστική σίτιση, η οποία αποτελεί βασανιστήριο σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Να αντιδράσουμε στην κατάσταση εξαίρεσης που επιβάλει ο κρατικός μηχανισμός και η κυριαρχία στην περίπτωση του Κουφοντίνα. Αύριο θα βρεθούμε όλοι μας μπροστά  στην ίδια καταπάτηση των νόμων και των δικαιωμάτων μας.

Η αστική δημοκρατία του νέο-αυταρχισμού και της εντεινόμενης και ανηλεούς κρατικής καταστολής καταργεί στην πράξη το κράτος δικαίου και επιβάλει κατάσταση εξαίρεσης στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η κυβέρνηση μεθοδεύει είτε τον βασανισμό του Κουφοντίνα (μέσω βίαιης ή αναγκαστικής σίτισης ) είτε τον θάνατό του. 

Απαιτούμε την άμεση μεταφορά του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας της Αθήνας όπως ζητά η δικηγόρος και η οικογένειά του.

ΝΑ υπερασπιστούμε τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματά μας

Νίκη στον αγώνα του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συγκέντρωση – συζήτηση 25 Απριλίου στην Πεντέλη ενάντια στο ΣΜΑ

 Κοινοποιούμε την ανακοίνωση της "Πρωτοβουλίας ενάντια στην δημιουργία Σ.Μ.Α στην Πεντέλη": Ο δήμος Πεντέλης δρομολογεί την δη...